- Nowy
Fasola Red Kidney
(17,00 zł opakowanie)
Nasza fasola wyprodukowana została w polskim gospodarstwie ekologicznym. Posiada niski indeks glikemiczny i jest idealnym źródłem błonnika oraz białka roślinnego. Wyróżnia się też zawartością lekkostrawnej skrobi i błonnika. Polecamy ją szczególnie do zup i potraw jednogarnkowych oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA przepłukać wodą i moczyć co najmniej 12 godzin, gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Uwaga!! Zjedzenie surowej fasoli bądź niepoprawnie ugotowanej może spowodować uszkodzenie wątroby bądź dolegliwości żołądkowe.
Możliwe formy odbioru:
Wysyłka kurierem DPD
Warszawa, ul. Paryska (skrzyżowanie ze Szczuczyńską), środa, godz. 10:15 - 12:00 (Zamówienia powyżej 250 dostarczamy pod wskazany adres w Warszawie)
Ostoja Natury, Tomaszyn 6, 11-015 Olsztynek: środa i sobota odbiór do godziny 20:00
BioHub Bazar, ul. Kościuszki 6d, Olsztynek – niedziela 9:00 - 14:00
Gdański Bazar Natury, ul. Słowackiego 19 – czwartek 11:00 - 18:00 i sobota 09:00 - 15:00
Zasady składania zamówień:
Zamówienia do Warszawy, Gdańska i Olsztynka prosimy składać najpóźniej dwa dni przed dostawą.
Zamówienia z odbiorem osobistym w Tomaszynie na dzień przed odbiorem.